Lentedecoraties met Cool Wave violen

Lentedecoraties met Cool Wave violen

Voor tuinbezitters is het pas echt voorjaar wanneer ze Cool Wave violen planten tijdens de eerste warme lentedagen. Het is een duidelijk teken dat de sombere winterdagen eindelijk voorbij zijn; hoog tijd voor het opknappen van de tuin en voor het aanbrengen van wat broodnodige, levendige, opvallende kleuraccenten. Slechts één bezoek aan het tuincentrum aan het begin van de lente is voldoende om iedereen ervan te overtuigen dat de gemakkelijk uitwaaierende kleuren van Cool Wave violen alle wensen van tuiniers kunnen vervullen in dit koele seizoen!

Hier volgen een paar suggesties voor de toepassing van Cool Wave violen in de lente.

Welige Hanging Baskets

In tuincentra zijn groot formaat hangmanden met Cool Wave violen volop verkrijgbaar. Neem er één mee naar huis, hang hem op en er is meteen kleur in de tuin. U kunt ook het hele mandje overplanten in een terraspot. Of creëer uw eigen hanging basket door drie Cool Wave violen uit een 10.5 cm pot in een 30 cm mand of bak te planten. Beplant de mand of bak niet overvol; de planten zijn immers zeer groeikrachtig en zullen concurreren om water en voeding, wat betekent dat ze niet uitwaaieren zoals de bedoeling is. Minder is meer, dat is de boodschap! De planten zullen al snel over de kanten van de bak of mand heen groeien en deze overdekken met een massa kleurige bloemen.

Kleurseizoen

Voorjaarsdecoraties zijn een fluitje van een cent met de frisse, heldere kleuren van Cool Wave violen! Tuinieren met Cool Wave wordt nog leuker met unieke kleurige potten voor speciale feestdagen. Een bloembak vol Cool Wave violen is een fantastisch cadeau voor Valentijnsdag, Moederdag, Pasen of een andere speciale gelegenheid.

Mooie combinaties

In het voorjaar kunnen Cool Wave violen prachtige gecombineerd worden met sierlijke sprietige siergrassen, Alyssum, Osteospermum, Dianthus en andere plantensoorten voor het koele seizoen. Al deze planten gedijen het beste tijdens periodes met kouder weer en zullen er in het algemeen mooi bij staan en volop bloeien vanaf het vroege voorjaar tot aan de warme zomerdagen. Zodra het warm genoeg is om te barbecueën kunnen de lentebloeiers het beste vervangen worden door eenjarige zomerbloeiers zoals Wave petunia’s.

De beste planten kiezen

Of ze nu in de vollegrond of in terraspotten en -bakken worden geplant, Cool Wave violen zijn altijd gemakkelijk te verzorgen. Kies in het tuincentrum stevige compacte planten met mooi gelijkmatig groene bladeren. Cool Wave violen staan het liefst de hele dag in de zon, maar een paar uur schaduw doet ze ook geen kwaad.

Succesvol verplanten

Geef na het planten flink water. Voeg wat vloeibare mest aan het gietwater toe zodat uw planten een goede start hebben. Geef altijd water op zonnige, droge en/of winderige dagen. Het zal een paar weken duren voordat de Cool Wave violen helemaal thuis zijn in hun nieuwe omgeving. Om de week een gift vloeibare mest tot aan eind mei zorgt dat uw Cool Wave violen goed gezond blijven en nog meer bloemen produceren.