De tuin beplanten met Wave

De tuin beplanten met Wave

Het Wave Team wordt vaak gevraagd om advies betreffende het planten van Wave Petunia’s en Cool Wave violen in de tuin. We streven immers allemaal naar een perfect, schitterend gekleurd, uitwaaierend bloemperk!

Hier volgen een paar tips om die perfectie te bereiken...

  • Zorg ervoor dat het bloemperk met Wave planten elke dag minstens 6 uur zon krijgt. Dit zijn namelijk echte zonneaanbidders die warmte en energie nodig hebben om optimaal te presteren!
  • Door het toevoegen van organisch materiaal en de grond te verbeteren met compost creëert u een ideale bodem voor de wortels van uw Wave planten. Hoe verder de wortels de grond kunnen doordringen, des te beter zijn de waterverzorging en de voeding van de planten .
  • Voeg na het graven van een plantgat wat langzaamwerkende meststof of korrelmest toe. Dit zorgt voor een goede start en weelderige groei. (Volg de dosering en instructies op het etiket zeer nauwkeurig.)
  • Zorg bij het verplanten van uw Wave planten dat het plantgat dezelfde diepte heeft als de oorspronkelijke pot of pack. Plaats de plant in de grond tot de oppervlakte van de potkluit gelijk is met de aarde. Druk de grond goed aan.
  • Plant Cool Wave violen in voorjaar en herfst op een tussenafstand van 30 cm in de tuin.
  • Nadat de kans op nachtvorst geweken is kunnen Wave en Easy Wave Petunia’s met een tussenafstand van 30 tot 60 cm in bloemperken worden geplant.
  • De golven van Tidal Wave Petunia’s ontwikkelen zich afhankelijk van de tussenafstand waarop ze geplant zijn: Als ze 30 cm uit elkaar staan zullen ze een dicht iets verhoogd haagje vormen. Als ze iets verder uit elkaar worden geplant – ongeveer 45 cm – dan overtuigen ze als grote, uitwaaierende tuinplanten.
  • Een grotere maat container vol Wave Petunia’s of een hanging basket met Cool Wave violen kan rechtstreeks in de tuin worden geplant. Probeer echter nooit de planten uit elkaar te trekken of de kluit te delen. Op die manier kunt u de wortelbasis van de plant beschadigen en zo haar vermogen tot de opname van voedsel en water verminderen. Dit kan de plant tevens blootstellen aan ziektes.

Het is een goede gewoonte om regelmatig vloeibare meststof aan het gietwater toe te voegen (ongeveer elke 10-14 dagen); zo blijven uw groeikrachtige Wave planten goed doorvoed en tevreden. Aangezien de planten van nature uitwaaieren hebben ze deze extra voeding nodig voor de productie van steeds meer scheuten en bloemen.

Indien de planten wat te wild of iel uitgroeien, kunt u ze eenvoudig wat terugsnoeien. Vergeet daarna de bemesting niet en binnen 2 weken hebt u een heel nieuw kleurentapijt!