Cool Wave komt eraan!

Geschreven op 04-12-2012

Langzaam maar zeker verdwijnt de herfst en maakt plaats voor de winter. Zo’n twee weken later dan in andere jaren vielen de laatste bladeren van de bomen en inmiddels komt her en der ook de eerste sneeuw neer. We maken ons op voor de winter. Benieuwd hoe het met Cool Wave zal gaan?

Dit najaar zijn de eerste Cool Wave’s in de tuincentra terechtgekomen. De unieke verschijning, de bloemenpracht en de winterhardheid zijn voor velen nog onbekend. Wees gerust. Cool Wave is winterhard tot wel -25 ˚C. Dat heeft Cool Wave tijdens het  ontwikkelen al laten zien. Cool Wave is wereldwijd getest onder strenge winterse omstandigheden. En omdat Cool Wave al kan bloeien onder korte dagen, zal zij in het voorjaar niet lang op zich laten wachten.

Zo lang de vorst uitblijft, groeit en bloeit Cool Wave gestaag door. Er ontstaat een mooie, goed gevulde en vertakte plant die de belofte van een rijke bloei in het voorjaar al in zich draagt. Maar ook nu nog bloemen blijft geven. Heeft het gevroren, dan bloeit Cool Wave al snel op als de vorst een paar dagen pas op de plaats maakt. Bij strenge vorst bevriest Cool Wave op het eerste gezicht, maar ook na dergelijke strenge vorst komt Cool Wave veelal moeiteloos weer terug, soms al bloeiend als de plant nog half bedekt is met sneeuw.

Nog geen Cool Wave in de tuin? Dan nog maar even geduld. Vanaf februari verschijnt Cool Wave opnieuw in de tuincentra in Nederland en Belgie. Cool Wave Violen behoren tot de vroegste voorjaarsboden. De unieke plantbouw betekent prachtige, rijkbloeiende potten en manden met hangende violen. En ze bloeien tot in de vroege zomer door.

Mis het niet! Vraag er nu al naar bij uw tuincentrum of bloemist.

@Jeroen WR


Deel dit artikel


Plaats een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.