Ben je moe van het grauwe herfstweer?

Geschreven op 20-10-2012

Ben je moe van het grauwe herfstweer? Of zoek je het laatste zachte zonlicht op om nog even in de tuin te zitten of op een beschut balkonnetje? 

Er bestaat een gerede kans dat violen dan je terras of balkon opfleuren. Onderzoek wijst uit dat violen een belangrijke rol spelen in de beleving van de seizoenen. Ze zorgen voor een laatste beetje kleur in de tuin als de blaadjes van de bomen vallen. En ze zijn er al weer voordat de eerste bomen uitlopen. Violen verschijnen vroeg in het nieuwe jaar bij de meeste mensen al snel in de winkelwagens. Even viooltjes kopen zit tussen onze oren.

De nieuwe Cool Wave violen zijn dan ook een welkome aanvulling om kleur in de tuin te brengen waar andere planten het laten afweten. Met een betere bloei, een betere winterhardheid en daadwerkelijk hangende planten fleuren ze in herfst, winter en voorjaar de tuinen en terrassen op, op momenten dat kleur schaars is. En dat betekent meer kleur, meer sfeer en meer genieten.

 Violen zijn er altijd geweest en zullen er wellicht ook altijd zijn. Het zijn oude, vertrouwde producten. Van de ‘wildere’ soorten tot de veredelde rassen. Ongetwijfeld wel eens gehoord over ‘Knielen op een bed violen’, of het boek van Jan Siebelink zelf gelezen. Ze zijn in de loop der jaren voortdurend verbeterd en het kleurenspectrum is steeds verder uitgebreid. Je zou er geen revolutie meer verwachten. Maar dat is wel wat Cool Wave violen doen. Een revolutie ontketenen in de wereld van violen.

 De unieke, uitwaairende, hangende planten zorgen ervoor dat de planten gracieus over de randen van potten en hangmanden heengroeien. Daardoor ontstaat een veel mooier pot-plant combinatie, die ook nog eens goed winterhard is en vroeg in het voorjaar al weer bloeit. Dat oogt veel beter in je tuin en roept al vroeg het voorjaar in je wakker.

 En daarom, om er zeker van te zijn dat je die beleving kunt ervaren, noemen we Cool Wave violen niet zomaar violen, maar Cool Wave violen. Wellicht ongebruikelijk om je viooltjes bij naam te noemen, maar je wil toch weten wie of wat je in huis haalt? Wel, doordat wij Cool Wave violen bij naam noemen, weet jij wat je in huis, zeg maar in de tuin haalt. Geen standaard viooltjes, maar Cool Wave violen. Vraag ernaar!

Jeroen WR (@JeroenWR)

 


Deel dit artikel


Plaats een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.